Airgunner Ron Powers (96) voor tweede jaar niet bij dodenherdenking: "Het maakt me verdrietig"

DRONTEN • Di 4 mei 2021 | 19:50 • Dinsdag 4 mei 2021 | 19:50

Voor het tweede jaar op rij kon de Brit Ron Powers niet bij Dodenherdenking in Dronten aanwezig zijn. Door de coronamaatregelen kan de voormalige airgunner, die zondag 96 jaar werd, niet naar Nederland reizen. Tot grote spijt van Powers.

"Het maakt me verdrietig", vertelt Powers via een beeldverbinding vanuit zijn huis in Engeland. Voor de gelegenheid heeft hij zijn nette pak aan met de medailles op zijn borst. "Ik mis mijn contacten in Dronten." Hij heeft inmiddels zijn coronavaccinaties gehad en wil zo snel mogelijk naar Dronten. Hij hoopt dit jaar nog een bezoek te brengen, anders wil hij er zeker volgend jaar weer bij zijn.

De Brit kan lastig uitleggen wat Dronten en de herdenking daar voor hem betekenen. "Ik kan me niet voorstellen dat zoiets in Engeland wordt gehouden als dat wat in Dronten gebeurt." Dronten voelt voor de airgunner dan ook als zijn tweede thuis. In zijn woonkamer heeft Ron Powers een schilderij van het gemeentehuis van Dronten met daarvoor het airgunnersmonument.

Namens de airgunners en Powers wordt bij de herdenking wel een krans gelegd. Dat doet Tiny de Groot, bij wie Powers jaren heeft gelogeerd. Ook José Bottema legt een krans. Zij had jaren Tom Rogers in huis, maar die overleed op 4 mei vorig jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel