Dodenherdenking: "Waarde vrijheid pas zichtbaar als vanzelfsprekendheid weg is"

FLEVOLAND • Di 4 mei 2021 | 20:24 • Dinsdag 4 mei 2021 | 20:24

In alle Flevolandse gemeentes was er gisteravond om 20.00 uur een, grotendeels digitale, Dodenherdenking. Al werden bij de verschillende herdenkingen wel kransen gelegd door een beperkt aantal mensen.

Bij de herdenking in Dronten legde burgemeester Jean Paul Gebben een krans, de airgunners en veteranen konden vanwege het coronavirus niet aanwezig zijn in Dronten. Juist zij maken de herdenking normaal gesproken zo bijzonder.

Burgemeester Gebben sprak na de kranslegging de airgunners wel toe en zei te hopen hen volgend jaar weer op het Meerpaalplein te mogen begroeten.

In zijn toespraak trok hij verder een parallel met de huidige tijd: "76 jaar na de Tweede Wereldoorlog kregen we weer te maken met beperkingen in vrijheid. De waarde van vrijheid wordt pas duidelijk als het geen vanzelfsprekendheid meer is." Daarnaast sprak Gebben zijn dank uit voor eenieder die zich inzet of ingezet heeft voor vrijheid en verdraagzaamheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel