Tulpenfestival met twee weken verlengd

NOORDOOSTPOLDER • Do 6 mei 2021 | 12:31 • Donderdag 6 mei 2021 | 12:31

Het Tulpenfestival in Noordoostpolder is met 2 weken verlengd tot en met 23 mei. Dat meldt de organisatie. Door de aanhoudende kou zijn de tulpenvelden later in bloei gekomen.

Eigenlijk zou het festival zondag afgelopen zijn. ''Het is zonde om het festival dit weekend al te beëindigen, als de polder de komende 1,5 week naar verwachting nog volop in kleur staat'', zegt voorzitter Jan Menting.

Op de route zijn al wel gekopte velden te zien. Het gaat volgens de organisatie om vroegbloeiende tulpen. Het gaat bij tulpen op het veld namelijk niet om de tulp, maar om de bol in de grond. De velden zijn gekopt zodat de tulp geen energie meer aan de bloem verspilt en de bol verder kan groeien. De organisatie verwacht dat in de laatste week van de route de helft van de tulpenvelden gekopt zijn.

De auto- en fietsroute blijven bewegwijzerd. Ook de speurtocht voor kinderen, de Bollie Berenroute, blijft te boeken voor ouders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel