Onduidelijkheid over vaccineren in Flevolandse ziekenhuizen

FLEVOLAND • Do 6 mei 2021 | 22:27 • Donderdag 6 mei 2021 | 22:27

Het is op dit moment nog niet duidelijk of de Flevolandse ziekenhuizen mee gaan doen aan de vaccinatiecampagne. Dat zeggen woordvoerders van het Flevoziekenhuis in Almere, Ziekenhuis St Jansdal in Lelystad en Antonius Ziekenhuis in Emmeloord na berichtgeving van Nieuwsuur. Ze weten dat er over wordt gesproken, maar concrete afspraken zijn nog niet gemaakt. Het is niet bekend wanneer hier wel duidelijkheid over komt. De ziekenhuizen hebben zich wel aangemeld als vaccinatielocatie.

Zo'n zestig ziekenhuizen in Nederland krijgen eind deze maand een priklocatie. Volgens een woordvoerder van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) is het de bedoeling om per week 1 miljoen prikken te zetten bij vooral jonge gezonde mensen.

"We zijn druk bezig om dit voor te bereiden", zegt een woordvoerder van het LNAZ. "In principe kan er vanaf eind mei geprikt worden, als alle leveringen van de vaccins natuurlijk goed doorkomen." De komende weken worden er tussen de 800.000 en 1.200.000 vaccins per week aan Nederland geleverd. Op dit moment worden er wekelijks zo'n 800.000 prikken gezet.

Als er voldoende vaccins beschikbaar zijn, kunnen binnenkort 2,5 miljoen prikken worden gezet. 1,5 miljoen door de GGD's, 1 miljoen door de ziekenhuizen. Wie in aanmerking komt voor een vaccin wordt daarvoor uitgenodigd door het RIVM.

De prikken worden volgens de LNAZ voornamelijk worden gezet door verpleegkundigen of studenten. De campagne mag er niet voor zorgen dat de ziekenhuiszorg in gevaar komt. De woordvoerder van het Landelijke Netwerk Acute Zorg zegt dat de handeling voor het zetten van de prik niet ingewikkeld is. Het vaccineren zal onder supervisie van een arts staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel