Gemeente trekt 160.000 euro uit voor mountainbikepark en bewegingsbos

NOORDOOSTPOLDER • Za 8 mei 2021 | 12:19 • Zaterdag 8 mei 2021 | 12:19

De gemeente Noordoostpolder maakt ruim 160.000 euro vrij voor twee vrijetijdsinitiatieven. Het gaat om een mountainbikepark in Bant en het 'FloraSportPlein' in Luttelgeest. Voor de projecten worden Europese subsidies aangevraagd. Pas als die toegekend worden, wordt de bijdrage van de gemeente ook definitief.

Het mountainbikeproject is een initiatief van Koelbedrijf Haartsen Banterweg, vrijwilligers en de mountainbikeclub Masters of Trails. Ze willen kinderen en jongeren op een leuke manier in beweging brengen met het project 'Masters of Trails'. De mountainbike staat daarin centraal.

Bikepark van 4000 m²
Het project draait om een natuurlijk bikepark van 4000 vierkante meter, met een bijbehorend clubhuis. Deze twee dingen worden de basis voor een 'zeer breed en divers te ontwikkelen activiteitenaanbod'. Dorpsbelang Bant, Flevofiets, Stichting Carrefour, basisschool De Wending, basisschool De Schalmei, Jeugdclub De Banjo’s, De Zonnebloem en zorgwoning Hof van Bant zijn allemaal betrokken bij de ontwikkeling van de plannen.

De gemeente heeft voor dit initiatief een subsidie van ruim 78.000 euro gereserveerd.

'FloraSportPlein'
De Vereniging Dorpsbelang Luttelgeest heeft plannen om een sportplein en een beweegbos aan te leggen bij de basisschool in Luttelgeest: het FloraSportPlein. Dit moet een ontmoetingsplek in de natuur worden, waar dorpsbewoners kunnen ontspannen en samen actief kunnen zijn.

De komst van het FloraSportPlein heeft volgens de gemeente een breed draagvlak in het dorp. Naast Dorpsbelang Luttelgeest zijn er verschillende andere organisaties uit het dorp bij betrokken: Kindcentrum Luttelgeest, basisschool SWS De Floreant, de peutergroep van boerderij De Zonnestraal, Schaatsclub Luttelgeest, De Bosfluiter en sportvereniging Tonego.

De gemeente heeft voor dit plan ruim 85.000 euro uitgetrokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel