De sportscholen blijven dicht: 'Wij worden wel hard geraakt'

LELYSTAD • Zo 9 mei 2021 | 9:54 • Zondag 9 mei 2021 | 9:54

Bij sportschool Society Fitness in Lelystad kunnen sinds kort in elk geval weer twee leden af en toe binnen sporten. Dat gebeurt op momenten dat trainer Sylvia Weydeveld haar online lessen opneemt. Weydeveld hoorde tijdens een controle van de gemeente dat ze die lessen eigenlijk niet in haar eentje mag opnemen. Mocht haar tijdens de les iets overkomen, dan is er immers niemand om haar te helpen of hulpdiensten te waarschuwen.

Zolang er een camera aan staat om op te nemen, is het dus toegestaan om binnen twee leden mee te laten sporten. Het is een kleine meevaller, voor de sportschool die het lastig heeft om te overleven in deze coronatijd. "Wij worden hard geraakt en het wordt steeds moeilijker om de mensen online te motiveren", merkt Weydeveld. De trainer vindt het een kwalijke zaak, omdat sporten goed is voor de gezondheid.

Wel heeft ze begrip voor de situatie. "Ik snap het ook wel als ik hoor dat het in de ziekenhuizen verschrikkelijk is, maar blijf gezond door te sporten". De sportschool heeft tot nu toe kunnen overleven, omdat de leden hun contributie bleven betalen. "Dat vind ik geweldig", zegt Weydeveld dankbaar.

Sportschool moet weer open
"Persoonlijk denk ik dat ik meer risico loop bij een supermarkt, dan hier in de les. De afstand hier is veel beter te houden en in de supermarkt sta je toch vaak naast elkaar met een karretje". Ook is de verbazing te voelen als het gaat over het testevenement bij Aviodrome met 1.500 bezoekers.

Als het aan Weydeveld ligt, moeten de sportscholen zo snel mogelijk helemaal open, met daarbij ook de mogelijkheid voor groepslessen met minimaal tien man. "We moeten gewoon weer in ons ritme komen".

Dit artikel is geschreven door de verslaggever Desi Bootsman. Zij gaat zich dit jaar speciaal richten op nieuws uit Lelystad voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad. Voor tips: desi.bootsman@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel