Minder overlast door cameratoezicht, gemeente tevreden

ZEEWOLDE • Zo 9 mei 2021 | 10:47 • Zondag 9 mei 2021 | 10:47

De gemeente Zeewolde kijkt tevreden terug op de maatregel om tijdelijk camera's te plaatsen bij de skatebaan aan het Kluunpad en bij een voetbalveld in de wijk Horsterveld. Met de maatregel wilde de gemeente en de politie de vuurwerkoverlast in het dorp stoppen.

Sinds begin vorig jaar waren in Zeewolde geregeld harde knallen te horen. Na het plaatsen van de camera's is volgens de gemeente het aantal meldingen van overlast afgenomen. De resterende overlast was ook meer verspreid over andere plekken.

Structurele oplossing
Het cameratoezicht was formeel van 6 oktober vorig jaar tot 6 januari dit jaar van kracht. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de camera's in die periode er niet altijd hebben gehangen en ook niet elke minuut van de dag hebben gefilmd. Er zijn ook geen aanhoudingen verricht naar aanleiding van de beelden.

De camera's mochten maximaal drie maanden gebruikt worden. Ook na 6 januari is de overlast beperkt gebleven. Volgens de gemeente komt dat ook omdat redelijk snel daarna de avondklok werd ingesteld. Een woordvoerder laat weten dat nu wordt gekeken naar een structurele oplossing om vuurwerkoverlast tegen te gaan. Het is nog niet duidelijk hoe die eruit gaat zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel