Jong Lelystad stelt vragen over voorval Punter

LELYSTAD • Ma 10 mei 2021 | 14:19 • Maandag 10 mei 2021 | 14:19

De fractie van Jong Lelystad in de gemeenteraad wil opheldering van het college van B en W over de communicatie rond het voorval in de Punter van afgelopen weekeinde. Hoewel er een NL-Alert is verstuurd, is dit bericht over een penetrante geur niet bij alle wijkbewoners aangekomen. In andere wijken kwam het bericht wel aan.

Fractievoorzitter Murat Aktan wil van het college weten wat er is misgegaan met het NL-Alert en hoeveel mensen in de wijk het bericht niet hebben ontvangen. Ook wil de partij weten waarom de gemeente niet direct wijkbewoners in Whatsapp-groepen heeft benaderd. Dit is pas zondagochtend gebeurd. Veel bewoners zouden de communicatie ter plekke onvoldoende hebben gevonden en zelf hebben moeten uitzoeken wat er aan de hand was.

De partij wil ook weten hoe er is omgegaan met mensen, die ondanks corona of quarantaine zaterdag- en zondagavond toch tegelijk met anderen lijken te zijn geëvacueerd. Was het vanwege de beperkingen wel juist om mensen het advies te geven om bij vrienden of familie te verblijven, zo stelt Jong Lelystad.

Jong Lelystad stelt ook vragen over de onbereikbaarheid van de website van de gemeente. Hierop werden de nieuwste ontwikkelingen rond de Punter gepubliceerd, maar de site is enige tijd overbelast geweest. De fractie vraagt hoe het college dit in de toekomst denkt te voorkomen.

Aktan doet de suggestie aan de gemeente om nog deze week met een nieuwsbrief te komen, waarin buurtbewoners worden geïnformeerd over wat er is gebeurd. Ook moet daarin staan hoe zij eventuele kosten voor onder meer een hotelovernachting kunnen declareren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel