Geen zwart gat voor cateraar Breet na stoppen met bedrijf

DRONTEN • Di 11 mei 2021 | 16:40 • Dinsdag 11 mei 2021 | 16:40

Het coronavirus deelde de nekslag uit aan het levenswerk van Drontenaar Jan Breet. Eind jaren tachtig startte hij zijn cateringbedrijf en vorig jaar kwam daar door corona abrupt een einde aan.

Cateringbedrijf Breet groeide uit tot een begrip in Flevoland. Het bedrijf verzorgde het eten en drinken bij bedrijven en festivals in de regio. Ook regelde Breet de catering bij bruiloften en begrafenissen. Het bedrijf had een goedgevulde orderportefeuille, maar corona veranderde alles: "17.000 Euro per maand moest ik er zelf in stoppen, om overeind te blijven. Daar schrok ik van, want dat houd je niet lang vol. In overleg met mijn kinderen en het personeel hebben we toen gezamenlijk besloten de stekker eruit te trekken. En geloof me: daar zijn de nodige traantjes gelaten."

Jan Breet voelt zich geen slachtoffer: "Ik kijk niet om, maar vooruit. Alle personeelsleden hebben ergens anders een baan. Ook mijn kinderen is dat gelukt. Ik krijg over een paar maanden mijn pensioen. Nee, geen zwart gat voor mij. 'De kop d'r voor', zeg ik dan altijd."

Breet heeft de woning naast zijn voormalig bedrijfspand verlaten. Hij woont nu in het centrum van Dronten. "Ik heb hier een fantastische plek." En met een forse glimlach: "Heb een 'mancave' met een koelkastje en een dartbord. Er komt nog een pouletafel. Samen met mijn partner Carla kom ik de tijd wel door. We zijn allebei gezond, dat is het allerbelangrijkste. Samen genieten. En nee, dus geen zwart gat voor ons."

In onze rubriek Na Het Nieuws besteden we aandacht aan onderwerpen die eerder in het nieuws zijn geweest. We kijken terug met de kennis van nu. En willen weten wat het nieuws van toen heeft betekend of heeft gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel