Vrouw met verlopen visum valt door de mand door snorfiets zonder kenteken

LELYSTAD • Wo 12 mei 2021 | 19:24 • Woensdag 12 mei 2021 | 19:24

De landelijke eenheid van de politie heeft woensdagochtend in Lelystad een vrouw opgepakt omdat ze weigerde een identiteitsbewijs te laten zien. Na onderzoek bleek dat ze een verlopen visum had.

Agenten waren bezig met een motorsurveillance toen ze een snorfiets zonder kenteken zagen rijden. Na een check bleek dat de snorfiets ook niet goedgekeurd was.

De vrouw kon toen ze staande gehouden werd, geen Nederlands rijbewijs, paspoort of ID-kaart laten zien. Ze zei ook alleen Chinees te spreken. De politie schakelde daarop een tolk in, maar de vrouw weigerde nog steeds om mee te werken. Daarna is ze aangehouden voor het niet tonen van een identiteitsbewijs.

Ook op het politiebureau van Lelystad wilde ze nog steeds niet meewerken aan het onderzoek naar haar identiteit. Daarom werd de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) Midden-Nederland ingeschakeld. Die kwam erachter dat de vrouw in 2019 vanuit China met een visum Europa in gekomen was, maar dat het visum ook datzelfde jaar weer verlopen was.

De AVIM doet nu verder onderzoek naar haar verblijfsrechtelijke status. De snorfiets is in beslag genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel