Minister heeft er vertrouwen in dat provincie zorgvuldig is bij afschot

FLEVOLAND • Do 13 mei 2021 | 13:54 • Donderdag 13 mei 2021 | 13:54

'Ik heb er vertrouwen in dat de provincie Flevoland zorgvuldig te werk gaat bij het afschieten van grote grazers in de Oostvaardersplassen'. Dat is het antwoord van minister Carola Schouten op vragen van het Almeerse Tweede Kamerlid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren.

De Almeerse politica wilde van de minister weten of er konikpaarden en heckrunderen onrechtmatig zijn gedood omdat er is geschoten met een geluidsdemper. Ook vraagt Vestering of het ministerie het natuur- en faunabeleid van de provincie controleert.

Volgens Schouten is er geen sprake van het onrechtmatig doden van dieren, maar was er geen toestemming voor het gebruik van een geweer met geluidsdemper. Volgens de minister heeft de provincie daarvoor inmiddels opdracht gegeven aan Staatsbosbeheer op grond van de Wet natuurbescherming, waardoor de situatie is gelegaliseerd.

Volgens Schouten is het niet haar rol om alle procedures te volgen waarbij provincies betrokken zijn. Gedeputeerde Staten leggen volgens de minister primair verantwoording af aan Provinciale Staten van de betrokken provincie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel