Studenten onderzoeken kwaliteit zwemwater

ALMERE • Vr 14 mei 2021 | 6:47 • Vrijdag 14 mei 2021 | 6:47

Een groep studenten van Aeres MBO is begonnen met het monitoren van de waterkwaliteit op elf verschillende zwemlocaties in Almere. De studenten werken samen met de gemeente en Stad & Natuur aan het project 'Almere Meet Water'. Voor het project wordt wekelijks de waterkwaliteit in kaart gebracht.

De studenten zijn met hun onderzoek begonnen bij het Stedenwijkstrand in Almere Stad. Ze doen tot oktober wekelijks metingen naar de waterkwaliteit. Daarvoor wordt onder meer gekeken naar micro-organismen in het water. De meesten daarvan houden het water gezond en ruimen andere organismen op.

Maar sommige micro-organismen kunnen mensen en dieren juist ziek maken, zoals blauwalg en de E-coli-bacterie. Met de resultaten wordt extra inzicht gekregen in de ontwikkeling van de waterkwaliteit, om zo toe zien of het ook daadwerkelijk "schoon" water is waarin gezwommen kan worden.

In de zomervakantie wordt het onderzoek overgenomen door Almeerse vrijwilligers die al eerder hebben meegedaan aan de onderzoeken van 'Almere Meet Water'. Na de zomervakantie neemt een nieuwe groep studenten van Aeres het stokje weer over. Naast studenten van Aeres en vrijwilligers gaat binnenkort ook een klas van Scholengemeenschap de Meergronden aan de slag. Zij doen metingen bij Strandhaven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel