Bij groen licht gaat Walibi twee dagen later open

BIDDINGHUIZEN • Vr 14 mei 2021 | 11:07 • Vrijdag 14 mei 2021 | 11:07

Walibi Holland in Biddinghuizen gaat niet gelijk open als het kabinet maandag besluit dat attractieparken woensdag weer open mogen. Het park heeft een paar dagen extra nodig om op te starten en heet bezoekers dan vanaf vrijdag weer welkom.

Woordvoerder Mandy van der Tak laat weten dat er bij groen licht nog allerlei voorbereidingen moeten worden getroffen. Zoals het opstarten van attracties en het trainen van personeel. Het park wil medewerkers niet op voorhand inroosteren omdat Walibi het risico loopt dat het park toch dicht moet blijven en personeel dan wel betaald moet worden. De medewerkers staan wel stand-by: ''Iedereen staat te trappelen.''

Als het park open mag, geldt dat Walibi per 10 vierkante meter 1 persoon welkom mag heten en bezoekers moeten 1,5 meter afstand houden. Ook moeten ze van tevoren reserveren. De binnenattracties Merlin's Magic Castle en virtual reality-attractie NeuroGen blijven dicht. Toiletten zijn wel open.

Normaal zou het park al op 2 april open zijn gegaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel