Maak zelf deel uit van Almeers kunstwerk

ALMERE • Vr 14 mei 2021 | 17:08 • Vrijdag 14 mei 2021 | 17:08

Het werk van kunstenaar Frans Stor uit Almere is de komende drie weken te zien bij galerie Kunstisleuk aan de Schutterstraat in Almere Stad. Zijn werk heet 'Be a part of it'. Zijn bedoeling is dat bezoekers deel uitmaken van zijn kunst.

Stors werk gaat over herinneren en waarnemen. "Je moet het ervaren," zegt Stor. "Ik heb een fascinatie met hoe wij waarnemen als mens. Ik heb 12 portretten gemaakt, levensgroot. Deze panelen zijn 80 cm bij 2,40 m, met een gekleurde en een zwart-witte kant. Dat komt binnen als je ervoor staat."

Rondreizende kunst
Na de expositie bij Kunstisleuk gaat het werk rondreizen en wordt het neergezet op iconische plekken in Flevoland, zoals bij de Groene Kathedraal in Almere en aan de rand van de Oostvaardersplassen.

Stor: "Dat wordt gefilmd en gefotografeerd. Verder maakt een kunstenares gedichten en een beeldend kunstenaar maakt er een performance van. Uiteindelijk wordt er een boekje van gemaakt met de verhalen, ook met een chip of een QR-code."

Panelen in stukken zagen
"De panelen worden in stukken gezaagd en daar krijg je een stukje van bij het boekje," vertelt Stor met enthousiasme. "Mensen reageren verrast als ik dat vertel, maar herinneringen blijven ook niet compleet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel