Strandpaviljoen At Sea blijft bereikbaar tijdens werkzaamheden Roggebot

DRONTEN • Di 18 mei 2021 | 21:17 • Dinsdag 18 mei 2021 | 21:17

De Raad van State buigt zich de komende weken over bezwaren die zijn binnengekomen tegen het projectplan N307 Roggebot-Kampen.

Tot half december kon bezwaar worden gemaakt tegen het zogeheten hoofdbesluit voor het project N307 Roggebot-Kampen. De bestaande brug en sluis gaan verdwijnen. In plaats hiervan komt er een nieuwe, hogere brug. De N307 Hanzeweg gaat vlak voor de nieuwe brug op de schop en wordt vervangen door een hoofdweg met parallelwegen. Voorbereidende werkzaamheden zijn al begonnen.

Eén van de bezwaarmakers is de eigenaar van strandpaviljoen At Sea aan de Drontermeerdijk. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bestaat het misverstand dat het paviljoen voor langere tijd onbereikbaar zou zijn via de route Kampen-Roggebot. At Sea blijft vanuit Elburg bereikbaar, maar dan doe je er per auto 20 minuten langer over.

Een kanovereniging uit Kampen had ook een bezwaar tegen de plannen ingediend, maar heeft dit ingetrokken.

Laatste bezwaarmaker heeft huis verkocht
De laatste bezwaarmaker heeft begin deze maand zijn woning langs de N307 verkocht. Daarmee lijkt de kans groot dat de Raad van State hem niet meer als belanghebbende ziet en daarom niet meer op zijn bezwaren ingaat. Hij zegt zelf dat hij nog belanghebbende is omdat hij zijn koper beloofd heeft de zaak door te zetten.

Hij vindt dat Rijkswaterstaat te weinig maatregelen neemt tegen de verkeers- en geluidsoverlast van de N307. Ook vindt hij het vreemd dat een buurman ten zuiden van hem wel compensatie krijgt omdat de weg een paar meter naar het zuiden wordt verplaatst en hij die compensatie niet krijgt.

Over enkele weken volgt een uitspraak van de Raad van State.

De huidige situatie:

Zo wordt het:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel