Volgend jaar stadsstrand in Almere: 'Het wordt een stad met hart en ziel'

ALMERE • Di 18 mei 2021 | 21:22 • Dinsdag 18 mei 2021 | 21:22

Almere krijgt een heus stadsstrand. Het komt te liggen aan de Esplanade met een strandpaviljoen bij de Wandellaan. Ook worden de steigers voor de watertaxi uitgebreid. De bedoeling is dat het strand met het paviljoen in het voorjaar van 2022 af is.

Initiatiefnemer Martin Ort wil met het strandproject de 'gebruikswaarde van de Esplanade verhogen'. Ort: "Dat er meer functies toegevoegd worden voor toeristen, maar ook voor bewoners van de binnenstad. Die kunnen hier straks lekker aan het strand zitten."

De aanleg van het strand kon niet gelijk met de herinrichting van de Esplanade waar lange tijd aan gewerkt werd. Op dit moment wordt het terrein bouwrijp gemaakt voor de aanleg van het strand en het paviljoen. De bedoeling is dat binnen twee maanden gestart wordt met de bouw van het paviljoen. Dat is uiterlijk in de maand oktober klaar. Ort: "Almere wordt nu echt een stad met een stadstrand en met een hart en ziel."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel