Hond van afgehakte poten was al dood bij mishandeling

EMMELOORD • Wo 19 mei 2021 | 14:11 • Woensdag 19 mei 2021 | 14:11

De hond waarvan begin mei de afgehakte poten werden gevonden in Emmeloord, leefde al niet meer toen deze werden afgehakt. Dat zegt de politie woensdag.

Een dierenpatholoog heeft uitvoerig onderzoek gedaan en concludeert dat de poten zeer waarschijnlijk door mechanisch geweld zijn losgekomen van zijn romp. Het ras, geslacht en leeftijd van de hond zijn niet meer vast te stellen. Een dierenarts van Dierenkliniek Emmeloord concludeerde eerder dat de poten waarschijnlijk werden verwijderd toen het dier nog leefde, maar dat blijkt niet zo te zijn.

Een voorbijganger vond 3 mei op een grasveldje bij de Schoenerstraat in Emmeloord twee afgehakte hondenpoten. Een speurhond van het ASAR-team vond later bij die plek ook twee achterpoten.

Volgens Dierenkliniek Emmeloord zou het gaan om een bastaardhond met een zwart en rood-bruine vacht. De hond zou 10 tot 15 kilo wegen.

De politie heeft nog veel vragen en zoekt getuigen die iets opvallends hebben gezien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel