Opwekking dit jaar digitaal vanaf de Veluwe

BIDDINGHUIZEN • Wo 19 mei 2021 | 16:33 • Woensdag 19 mei 2021 | 16:33

Pinksterconferentie Opwekking is ook dit jaar in digitale vorm vanwege het coronavirus. De organisatie is voor deze tweede digitale editie uitgeweken naar de Zonnehal in Vierhouten.

In Vierhouten staat komend pinksterweekend een beperkt gezelschap stil bij de 50 eerdere edities van Opwekking. Opwekking vond tot 1995 plaats in Vierhouten, waarna het evenement verkaste naar het Walibi-terrein in Biddinghuizen. Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten schuift aan bij de jubileumviering op zondagmiddag.

Tot en met maandagavond
Op de website van de pinksterconferentie verschijnt komend weekend een 3D-kaart van het evenemententerrein in Biddinghuizen. Daarop staan meerdere tenten afgebeeld, zoal de jubileumtent (de Zonnehal). Wie op de hal klikt, kan de livestream van Opwekking volgen. Elders op de kaart zijn livestreams voor jongeren en kinderen te vinden. Ook zijn seminars op de website te volgen die vooraf werden opgenomen.

Het programma van Opwekking verloopt dit jaar ook anders dan normaal. Bij de fysieke edities was de pinksterconferentie op maandagochtend voorbij. Nu is er ook op maandagavond nog een (digitale) samenkomst. De Sing-in is dit jaar verplaatst van zondagmiddag naar zaterdagavond. Zo ontstaat er ruimte voor de jubileumviering. In die viering zal onder andere burgemeester Gebben stilstaan bij 50 jaar Opwekking.

Terug naar Flevoland
De organisatie van de pinksterconferentie benadrukt Biddinghuizen niet te zijn vergeten. Directeur Ruben Flach hoopt de toekomstige edities van Opwekking weer fysiek op het Walibi-terrein te kunnen houden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel