PVV: Geen statushouders in corporatiehotel Poort

ALMERE • Za 22 mei 2021 | 18:37 • Zaterdag 22 mei 2021 | 18:37

In het zogenoemde corporatiehotel dat in Almere Poort moet komen, mogen geen statushouders worden ondergebracht. Dat vindt de PVV in Almere. De partij heeft een motie opgesteld, waarin staat dat dit verbod moet worden vastgelegd.

Het corporatiehotel in Almere is een idee van de PvdA. Die partij vond dat net als in Rotterdam en Utrecht ook Almeerse woningcorporaties huizen beschikbaar moeten stellen voor de tijdelijke opvang van mensen zonder woning. Aanleiding was het nieuws dat er in Almere op dat moment dertig gezinnen wachtten op noodopvang van het Leger des Heils. Woningcorporaties in Almere staan overigens niet te popelen om met het idee aan de slag te gaan.

Fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV vindt dat woonplekken in het corporatiehotel dan ook werkelijk naar inwoners van Almere zouden moeten gaan. Hij stelt dat vaste inwoners op de woningmarkt 'al genoeg moeten wijken voor statushouders met een voorrangsregeling'. De PVV vindt daarom dat woningen in de eerste plaats beschikbaar moeten zijn voor Almeerders.

Als een meerderheid van de gemeenteraad met de motie van de PVV instemt, mogen burgemeester en wethouders geen woningen in het corporatiehotel aan statushouders toebedelen, zolang er nog Almeerders in een sociale noodsituatie op zoek zijn naar een woning.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel