Flevoziekenhuis wil prikken tegen corona

ALMERE • Di 25 mei 2021 | 16:26 • Dinsdag 25 mei 2021 | 16:26

Het Flevoziekenhuis in Almere kan helpen met het zetten van coronavaccinaties. Dat is het antwoord van het hospitaal op de vraag van de Rijksoverheid. Die vraagt ziekenhuizen bij te springen bij het vaccineren als dat nodig is. Het Flevoziekenhuis kan te hulp schieten bij de vaccinaties voor gezonde mensen vanaf achttien jaar. "We kunnen niet niks doen", stelt een woordvoerder.

De GGD's schaalden de afgelopen weken op voor de coronavaccinaties. Het Flevoziekenhuis wil alvast een handreiking doen als de gezondheidsdienst hulp nodig blijkt te hebben. Dan kan het ziekenhuis één tot twee prikrondes houden. Die zijn dan op zondag en maandag- en dinsdagavond. "Het hangt ervan af hoeveel vaccins beschikbaar zijn en in hoeverre de GGD nog kan opschalen. We zijn in afwachting."

Als het Flevoziekenhuis in beeld komt, moet het hospitaal binnen negen dagen tot prikken overgaan. Dat zal dan op de begane grond van het ziekenhuis gaan gebeuren. "De opvang is in de centrale hal. Het prikken gebeurt in de lange binnenstraat. Daar komen tien prikstraten. Een wachtruimte volgt aan het einde van de binnenstraat, waarna de gevaccineerden via de achteruitgang naar buiten kunnen."

Wie geprikt wil worden tegen corona krijgt een uitnodiging. Bij de aanmelding is een keuze te maken voor een locatie. Mocht het Flevoziekenhuis bij het vaccineren te hulp schieten, dan is het hospitaal als prikplek aan te vinken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel