Rechtszaak 'Buurman Joop' pas in september

LELYSTAD • Wo 26 mei 2021 | 13:37 • Woensdag 26 mei 2021 | 13:37

De rechtszaak over de dood van 'buurman Joop' uit Lelystad wordt op 15 september pas behandeld. Hoewel de zaak helemaal klaar is om voor te komen, heeft de rechtbank te weinig capaciteit om het eerder te doen. Dat bleek woensdag tijdens de derde pro-formazitting in de Lelystadse rechtbank.

In de zaak staat een 37-jarige Lelystedeling terecht. Hij zou op 2 september vorig jaar de 62-jarige Joop doodgestoken hebben voor zijn woning aan De Stelling. Waarschijnlijk volgde de steekpartij op een ruzie over geluidsoverlast. Wat er precies is gebeurd op die woensdagmiddag, is nog altijd niet duidelijk. Het steekincident had grote impact op de omwonenden, omdat Joop erg geliefd was in de buurt. Tientallen mensen vormden een paar dagen na zijn dood een erehaag bij zijn huis.

Inhoudelijke behandeling kost veel tijd
Het strafrechtelijke onderzoek naar de man is helemaal klaar, liet de officier van justitie weten. Ook de rapportages over de geestelijke gezondheid van de man zijn af. Ondanks veel moeite van het OM lukte het desondanks niet om de zaak woensdag inhoudelijk te laten behandelen. Zo'n inhoudelijke behandeling vergt veel tijd, aldus de officier. "Daar moeten we wel een dag voor uittrekken. Vandaar dat we pas op 15 september verder kunnen."

Voor die tijd wordt er nog wel een pro-formazitting gepland. De verdachte had tot de vorige zitting in maart nog niets verklaard over de fatale steekpartij. Hij zou pas na de psychologische onderzoeken beslissen of hij nog met een verklaring komt. Tijdens de zitting woensdag werd niet duidelijk of hij dat daadwerkelijk gaat doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel