Cameratoezicht in Emil Noldestraat na vondst handgranaat

ALMERE • Do 27 mei 2021 | 17:29 • Donderdag 27 mei 2021 | 17:29

De gemeente Almere heeft tijdelijk cameratoezicht ingesteld in de Emil Noldestraat in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten. Daartoe is besloten, nadat er afgelopen weekeinde in de nacht van zaterdag op zondag een handgranaat in de tuin van een woning werd gevonden. Ook werd er zaterdag bij hetzelfde huis vuurwerk tot ontploffing gebracht.

Volgens burgemeester Franc Weerwind is het plaatsen van camera's gerechtvaardigd, omdat onder meer de openbare orde in het geding is en de vrees voor herhaling reëel is. Het plaatsen van camera's kan een preventieve werking hebben.

Ook is het volgens hem voor de politie nog onduidelijk waarom er een explosief bij de woning is gelegd, of wie daar verantwoordelijk voor is.

De camera's blijven hangen tot en met 26 augustus. Mensen die het niet eens zijn met de beslissing, hebben zes weken de tijd om een bezwaarschrift in te dienen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel