Grote brand Handelsweg-zuid geblust

DRONTEN • Vr 28 mei 2021 | 22:15 • Vrijdag 28 mei 2021 | 22:15

Bij een bedrijfspand aan de Handelsweg-zuid in Dronten is vrijdagavond een grote brand uitgebroken. Er zijn geen gewonden gevallen. De traumahelikopter en ambulances die uit voorzorg aanwezig waren, zijn weer vertrokken.

De rook trok richting Dronten-Zuid en was tot in de verre omtrek te zien. De brandweer adviseerde via een NL-Alert om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten.

Brand meester
Rond half twee 's nachts werd het sein brand meester gegeven. Ook daarna waren de brandweerkorpsen van Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Swifterbant, Elburg en Urk nog druk met het nablussen van de brand.

De dag na de brand


Het gaat om een groot bedrijfsgebouw zegt een brandweerwoordvoerder. Dat is de reden dat er flink is opgeschaald. Het zou gaan om het voormalige pand van de Agrico. In het pand stonden landbouwvoertuigen en kuubskisten, maar die waren volgens de woordvoerder niet betrokken bij de brand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel