Provincie schatte risico op vallen van trap Riff niet hoog in

BIDDINGHUIZEN • Za 29 mei 2021 | 9:30 • Zaterdag 29 mei 2021 | 9:30

De provincie heeft adviezen over de veiligheid van de trap bij het kunstwerk Riff in Biddinghuizen naast zich neergelegd, omdat aanpassingen aan de trap destijds afbreuk zouden doen aan de artistieke belangen van de kunstenaar.

Keuringsinstituut TÜV zegt in een rapportage dat er "aandacht nodig" is en stelde: "Misschien is het risico aanvaardbaar". De provincie vond dit niet zwaarwegend genoeg om de trap te beveiligen. Verder schrijft de provincie dat het kunstwerk aan alle wettelijke eisen voldoet.

Waarschuwingsborden
De provincie beantwoordde vragen van politieke partij JA21, die waren gesteld na berichtgeving van Omroep Flevoland. De omroep deed een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur om erachter te komen of er wel voldoende over de veiligheid van het kunstwerk was nagedacht.

De provincie geeft in de antwoorden aan JA21 ook aan dat op de waarschuwingsborden bij het kunstwerk staat dat het betreden van de trap voor eigen risico is. "Overeenkomstig het advies van de juristen van AKD mag van de bezoeker zelf daarbij 'enige oplettendheid' worden verwacht", schrijft de provincie. Een letselschadeadvocaat die het rapport van TÜV voor Omroep Flevoland bestudeerde, kwam tot een heel andere conclusie: De trap had aangepast moeten worden.

Mocht er daadwerkelijk iemand gewond raken bij het kunstwerk, dan kan de gemeente Dronten aansprakelijk gesteld worden. De provincie heeft het eigendom van het kunstwerk na de voltooiing overgedragen aan Dronten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel