Statushouders kunnen toch terecht in corporatiehotel

ALMERE • Do 14 oktober 2021 | 21:08 • Donderdag 14 oktober 2021 | 21:08

In het corporatiehotel dat binnenkort geopend wordt in Almere Poort mogen gewoon statushouders worden ondergebracht als dat nodig is. De PVV wilde het plaatsen van de nieuwe Nederlanders tegenhouden.

De partij stelt dat vaste inwoners van de stad op de woningmarkt "al genoeg moeten wijken voor statushouders met een voorrangsregeling". De partijen Respect Almere en VVD waren het met de PVV eens, maar de rest van de raad stemde donderdagavond tegen het voorstel van de PVV.

Wethouder Julius Lindebergh zegt dat het erg onwaarschijnlijk is dat statushouders een woning krijgen in het corporatiehotel. De woningen worden verhuurd via een nieuw concept; In Between Places van woningcorporatie Dudok Wonen. Dit houdt in dat ze bedoeld zijn voor Almeerders die tijdelijk een woning nodig hebben, vanwege bijvoorbeeld een scheiding, de gedwongen verkoop van hun woning of het overlijden van een huisgenoot.

Voorrang op sociale huurwoning
Statushouders hebben als zij uit het asielzoekerscentrum komen, recht op urgentie en krijgen met voorrang een sociale huurwoning, aldus Lindenbergh. Toch kan hij niet uitsluiten dat er uiteindelijk een statushouder in één van de woningen terecht komt. Dat zou bijvoorbeeld kunnen gebeuren, wanneer die statushouder uit zijn sociale huurwoning moet vertrekken als er bijvoorbeeld sprake is van een scheiding.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel