Lift op station Lelystad blijft nog even buiten gebruik

LELYSTAD • Za 29 mei 2021 | 15:16 • Zaterdag 29 mei 2021 | 15:16

De lift die reizigers van perron 3 of 4 naar de stationshal van station Lelystad moet brengen, is ook de komende twee weken buiten gebruik. Dat meldt ProRail.

Volgens de netbeheerder duurt de levering van het glas voor de lift langer vanwege de aanhoudende coronacrisis. Wie de lift op station Lelystad nodig heeft, moet voorlopig nog reizen naar het eerstvolgende station. Daar is de mogelijkheid om via de NS een taxi te regelen. Het treft met name reizigers die uit de richting van Almere komen.

De technische installatie van de lift van en naar perron 3 en 4 wordt vervangen. De klus zou tot 15 mei duren, maar dat is met 2 weken uitgesteld. "We vinden het erg vervelend voor reizigers die nu nog steeds niet van de nieuwe liften gebruik kunnen maken", reageert een ProRail-woordvoerder op de vertraging.

In de NS-reisapp verschijnt geen melding over de werkzaamheden aan de lift op station Lelystad. Er zou in de app een bericht moeten volgen, waarin het advies staat om naar het eerstvolgende station te reizen. Volgens een woordvoerder van de spoorwegen ontbreekt de melding nog, omdat het veel voeten in de aarde heeft. "Het lijkt simpel, maar het zit in techniek en IT. We zijn ermee bezig."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel