Eerste schep de grond in voor stroomstation Windplan Groen

FLEVOLAND • Zo 30 mei 2021 | 11:16 • Zondag 30 mei 2021 | 11:16

De aanleg van de stroomstations van Windplan Groen in Dronten is officieel begonnen. Bij het Olsterpad is de symbolische eerste schep in de grond gezet voor de bouw van een zogeheten onderstation van Liander/TenneT en een transformatorstation van Windplan Groen.

Windplan Groen gaat negentig windmolens omvatten. De acht aangesloten windparken delen één aansluiting op het landelijke hoofdstroomnet van 500 MW. Daarnaast hebben ze samen een onderling netwerk (GDS) opgericht. Dat wordt via het onderstation aangesloten op het landelijke netwerk.

Het GDS bestaat uit 40 kilometer ondergrondse kabels en maakt het mogelijk dat ook andere stroomopwekkers via Windplan Groen een aansluiting krijgen op het landelijk netwerk. Het gaat dan bijvoorbeeld om het zonnepark bij Flevonice.

Het station komt tussen Biddinghuizen en Ketelhaven, bij de Hoge Vaart ter hoogte van Dronten. Bij het Olsterpad komen de twee bouwwerken op korte afstand van elkaar te staan. Ze moeten in april volgend jaar klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel