IBA-leveranciers willen concurrent niet als gemeentelijke coach

ALMERE • Ma 31 mei 2021 | 16:20 • Maandag 31 mei 2021 | 16:20

Leveranciers van IBA-systemen in de Almeerse wijk Oosterwold willen af van een door de gemeente aangestelde IBA-coach. De leveranciers zijn bang voor bedrijfsspionage en concurrentievervalsing. De aangestelde coach werkt namelijk zelf voor een bedrijf dat ook IBA's levert.

Een IBA is een systeem dat het huishoudelijk afvalwater van een gebouw zuivert. Bewoners van de nieuwe wijk Oosterwold zijn niet aangesloten op de riolering. Zij moeten zelf regelen dat hun afvalwater gezuiverd wordt, maar dat gaat niet altijd even goed.

"In onze beleving zal de IBA-coach veel van de kennis die wij als leveranciers van de systemen hebben opgedaan en alle innovaties die wij hebben toegepast, onbelemmerd kunnen zien. Met deze persoon komt die kennis in handen van een bedrijf waarmee wij allen in meer of mindere mate concurreren", zo staat in een brief aan de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel