Lelystedelingen mogen dit jaar gratis naar Batavialand

LELYSTAD • Di 1 juni 2021 | 14:08 • Dinsdag 1 juni 2021 | 14:08

De actie waarbij Lelystedelingen gratis naar binnen mogen bij museum Batavialand, is verlengd tot en met het einde van dit jaar. Eigenlijk was de gratis toegang voor inwoners van Lelystad tussen maart en december van 2020, maar door corona is het museum in die periode nauwelijks open geweest.

Nu het museum komend weekend weer opengaat is ook bekendgemaakt dat de gratis toegang voor inwoners van Lelystad is verlengd. Het extra geld om deze gratis toegang mogelijk te maken is vorig jaar toegezegd door de gemeenteraad. Nadat een voorstel op de motiemarkt over het 'aan land brengen van de Batavia' werd ingediend, kreeg Batavialand 50.000 euro. In ruil daarvoor mogen inwoners van de stad gratis naar binnen. Omdat ze nog niet of nauwelijks hebben kunnen profiteren van die actie, is deze verlengd.

Vernieuwingen
Batavialand heeft tijdens de coronasluiting een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Op de werf is er een nieuwe zaal bijgekomen: De Zeven Provinciën-zaal. Die zaal gaat over het verhaal van Michiel de Ruyter, ook is daar een schaalmodel van de Zeven Provinciën te zien. Daarnaast is er een nieuwe wisseltentoonstelling met de naam ‘Man Overboord!’. Deze wisseltentoonstelling laat allerlei objecten uit de maritieme historie zien die gelinkt zijn aan maritieme spreekwoorden en gezegden.

Mensen die Batavialand willen bezoeken moeten vooraf reserveren op de site van het museum. Dit is nodig vanwege de coronamaatregelen die nog van kracht zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel