Eigenaar tabakswinkel staat dag na overval weer in de zaak

ALMERE • Di 1 juni 2021 | 17:38 • Dinsdag 1 juni 2021 | 17:38

Een dag na de gewelddadige overval staat eigenaar René Clabou gewoon weer in zijn tabakswinkel aan de Zadelmakerstraat in Almere. Hij wordt bezocht door vaste klanten die hem een hart onder de riem steken. Clabou heeft onder meer kneuzingen aan zijn arm en in zijn gezicht overgehouden aan de overval van maandag. De verdachten namen voor ongeveer 150 euro aan sigaretten mee.

"Ik ben vandaag weer aan het werk gegaan, want ik laat me niet uit het veld slaan", aldus Clabou. "Ik heb gebak gekregen en een aantal vaste klanten komt kijken hoe het met me gaat. Ik hoor ook dat er op Facebook veel over de overval wordt gesproken."

De politie meldt dat er twee verdachten zijn aangehouden. Op basis van beelden van bewakingscamera's in het winkelcentrum konden de verdachten worden opgepakt.

Geen mondkapje
"Iets na vijven komen een jongen en meisje binnen zonder mondkapje. Ik zei tegen ze dat het verplicht is om een mondkapje te dragen in de winkel. Op een gegeven moment zei ik dat ik ze anders wel bij de deur kwam helpen en ik liep vanachter de kassa op weg naar de deur. De jongen stond op de hoek van de toonbank en haalde ineens onverwachts uit. Ik zag toen sterretjes en werd verder achteruit gedreven en werd bespuugd, geslagen en geschopt. Op een gegeven moment viel ik op de grond. Die jongen zei dat hij mijn sigaretten ging stelen en liep daarna de winkel uit. Ik stond nog op en liep achter ze aan tot de deur. Vervolgens zag ik ze rustig weglopen richting de Zoetelaarpassage." Toen Clabou werd aangevallen, wist hij de sirene onder de kassa nog in te drukken. "Normaal schrikt iemand dan, maar de dader werd juist agressiever."

'Gesjoemeld met camera's'
De eigenaar van de tabakswinkel denkt dat er met de beveiligingscamera's is gesjoemeld. De camera heeft de beelden van de overval niet geregistreerd. "De camerabeelden spelen zich af in een loop, waardoor de overval niet op beeld staat. Ik moet nog onderzoeken wat daar precies mee aan de hand is. Het viel me wel op dat de jongen en het meisje aan een tafel bij Burger Me zaten toen ik mijn afval in de container ging gooien. Die zaak zit tegenover de mijne, dus misschien hielden ze me al in de gaten."

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Pascal Fredrik. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: pascal.frederik@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel