Brandweer: geen risico's voor Flevolandse boeren na grote brand Oldebroek

FLEVOLAND • Wo 2 juni 2021 | 11:34 • Woensdag 2 juni 2021 | 11:34

De grote brand die dinsdagmiddag woedde in een winkel in het Gelderse Oldebroek zorgt niet voor overlast voor Flevolandse boeren. Dat laat de brandweer weten. De brand veroorzaakte enorme rookontwikkeling, en die rook trok ook over zuidoostelijk Flevoland.

Boeren in de omgeving van Oldebroek krijgen het advies om hun dieren binnen te halen en hooi niet te oogsten. Dat heeft te maken met deeltjes die naar beneden gedwarreld zijn. De deeltjes zijn volgens de brandweer in een straal van drie kilometer naar beneden gekomen. Omdat de afstand tussen Flevoland en Oldebroek zes kilometer is, bestaat er geen gevaar voor onze provincie.

De brand brak dinsdag rond 16.30 uur uit aan de Elzenweg in een winkel die zwembaden en sauna’s verkoopt. Het is nog niet bekend waardoor de brand is uitgebroken. Gezien de hevigheid van de brand twijfelt de woordvoerder van de Veiligheidsregio of daar ooit een antwoord op komt, omdat onderzoek zeer lastig zal zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel