Verkeersonveiligheid wordt aangepakt

ZEEWOLDE • Do 3 juni 2021 | 10:00 • Donderdag 3 juni 2021 | 10:00

Verkeersonveilige plekken voor wandelaars en fietsers in Zeewolde worden zo spoedig mogelijk aangepakt. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders. Daarvoor is het Gemeentelijk Verkeers en Vervoersplan (GVVP) aangepast.

De gemeente hield eind vorig jaar een enquête onder Zeewoldenaren en heeft verkeerssituaties bekeken met onder meer Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond en autorijscholen. Zo wordt er binnen de bebouwde kom vaak harder gereden dan 50 kilometer per uur, is er geen oversteekmogelijkheid bij de Gamma en zijn er regionaal gezien opvallend veel ongelukken met motorrijders in Zeewolde.

In het GVVP heeft de gemeente vastgelegd dat de wegindeling er logisch uit moet zien, dat weggebruikers via borden en spandoeken gewaarschuwd worden en dat er gehandhaafd wordt bij overtredingen. Het college wil in eerste instantie aan de slag met de aanpak van de snelheid binnen de bebouwde kom en de bereikbaarheid van het centrum voor voetgangers en fietsers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel