Meldpunt voor jeugdzorgproblemen opgestart

LELYSTAD • Vr 4 juni 2021 | 13:04 • Vrijdag 4 juni 2021 | 13:04

Politieke partijen in Lelystad zijn met het oog op het gewijzigde jeugdzorgbeleid een meldpunt gestart. Door bezuinigingen zijn er vanaf 1 juli minder jeugdzorgaanbieders en worden er minder snel grote zorgtrajecten gestart. Het CDA, GroenLinks, en de ChristenUnie willen met het meldpunt in de gaten houden of de kwaliteit van de jeugdzorg te lijden heeft onder het nieuwe beleid.

De partijen maken zich al langere tijd zorgen over de jeugdzorg. Het aantal aanvragen groeit namelijk, maar de laatste jaren volgen de bezuinigingen elkaar in rap tempo op.

ChristenUnie-raadslid Annemieke Messelink is één van de initiatiefnemers van het meldpunt. Ze benadrukt dat niet alleen mensen die gebruik maken van jeugdzorg problemen kunnen melden: "Veel mensen die zelf jeugdzorg ontvangen zijn aan het overleven en zullen daardoor niet bezig zijn met politiek beleid. Toch is het belangrijk dat zij en de mensen om hun heen contact met ons zoeken. Alleen dan worden ernstige en structurele problemen zichtbaar en kan de politiek hier mee aan de slag."

De partijen roepen jongeren, (pleeg)ouders, grootouders en zorg- en onderwijsprofessionals op om problemen, verhalen en verbetersuggesties te melden via jeugdzorglelystad.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel