Veel belangstelling voor tijdelijke woningen in corporatiehotel

ALMERE • Vr 4 juni 2021 | 17:26 • Vrijdag 4 juni 2021 | 17:26

De eerste twintig huurders van het corporatiehotel in Almere Poort hebben hun sleutels gekregen. Het gebouw, De Driehoek, is van woningcorporatie Dudok Wonen en bestaat uit 46 appartementen, allemaal in de sociale huursector.

Bijzonder is dat 26 appartementen en studio's op de eerste en tweede verdieping vallen onder het nieuwe concept 'In Between Places'. Dat houdt in dat ze bedoeld zijn voor mensen die dringend een tijdelijke woning nodig hebben. Deze appartementen worden aangeboden voor een periode van maximaal twee jaar. Ze worden gestoffeerd aangeboden, zodat de huurders er direct in kunnen trekken.

Veel belangstelling
Volgens Linda van de Lagemaat van Dudok Wonen hebben honderden mensen gereageerd. "Het is een hele gemixte groep. Soms schrijnende situaties. Mensen die bij vrienden op de bank slapen, of in de auto slapen en bij ons aankloppen." Het gaat daarbij bijvoorbeeld om mensen die in scheiding liggen.

Geïnteresseerden moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen om voor een tijdelijk woning in aanmerking te komen. "De woningzoekende moet ingeschreven staan bij Woningnet Almere en binding hebben met Almere", vertelt Van de Lagemaat. "Het inkomen moet passend zijn voor een sociale huurwoning en er moet sprake zijn van een sociale noodsituatie."

Politieke discussie
Het corporatiehotel was onlangs onderwerp van discussie in de Almeerse gemeenteraad. Volgens de PVV zouden asielzoekers met een verblijfstatus niet in aanmerking moeten komen voor een woning in het complex. Een meerderheid van de raad was het daar niet mee eens.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel