Verkoop woningen 't Groene Wold loopt gesmeerd

ALMERE • Vr 4 juni 2021 | 15:41 • Vrijdag 4 juni 2021 | 15:41

Bijna 200 woningen in fase 1 van het project 't Groene Wold in de wijk Oosterwold in Almere zijn zo goed als zeker verkocht. Dat meldt projectontwikkelaar Vastbouw. Die organiseerde vrijdag een feestje in de wijk, omdat de eerste 44 woningen zijn gebouwd.

Het hele nieuwbouwproject omvat 372 woningen, in een mix van koop- en huurwoningen in het midden en vrije segment. Daarvan zijn nu 118 koopwoningen onder optie. Een aantal is verkocht via een bieden-vanaf-prijs. De overige 80 huizen zijn door Stienstra Wonen gekocht om ze gaan te verhuren. De resterende 172 woningen van het project gaan op een later moment in de verkoop.

De PvdA in Almere uitte onlangs haar verbazing over de prijsontwikkelingen in het nieuwbouwproject. Volgens de partij zijn de prijzen binnen een jaar gestegen met ruim 64.000 euro. Ontwikkelaar Vastbouw zegt dat de PvdA zich baseert op verkeerde cijfers en dat de verkoop past in de huidige markt, met stijgende bouwkosten.

De bouwgrond in de wijk Oosterwold is relatief goedkoop. Wijkbewoners moeten dan wel aan stadslandbouw doen en sommige voorzieningen zelf aanleggen. In project 't Groene Wold neemt de ontwikkelaar die zaken voor zijn rekening. Als de wijk klaar is, gaat een boer zorgen voor de vereiste stadslandbouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel