Grote vechtpartij gewapende jongeren bij Spijkstrand

BIDDINGHUIZEN • Za 5 juni 2021 | 17:38 • Zaterdag 5 juni 2021 | 17:38

De politie heeft vrijdagavond ingegrepen bij een massale vechtpartij tussen jongeren aan de Bremerbergdijk bij Biddinghuizen. Vanwege berichten over dreiging met messen en vuurwapens was er veel politie op de vechtpartij afgekomen.

Jongeren verzamelden zich vrijdagavond op het Spijkstrand aan het Veluwemeer. Later verplaatsten ze zich naar het parkeerterrein op de hoek van de Bremerbergdijk en de Spijkweg waar een vechtpartij ontstond. De politie moest daar ingrijpen. Het is niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht.

Rommel en brandstichting
Eigenaar Jelbert Haagsma van het nabijgelegen horecabedrijf Beachclub Nu merkte vorig jaar al op dat zich ’s avonds bij goed weer veel jongeren verzamelden in het gebied tussen de Elburgerbrug en de camping van EuroParcs.

De jongeren laten volgens de ondernemer veel rommel achter. De horeca-ondernemer ergert zich met name aan kapot gegooide bierflesjes. Vorig jaar werden er ook terrastafels- en stoelen van het café-restaurant in brand gestoken.

Iedere avond
Volgens Haagsma is het momenteel weer iedere avond raak. Bij goed weer is het ’s avonds druk op het strand. Het betekent voor Haagsma en zijn personeel dagelijks veel extra werk met het opruimen van glas en andere troep. De ondernemer hoopt in samenspraak met de gemeente en de politie een oplossing te vinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel