Burgemeester Gebben wil aandacht voor vaccineren arbeidsmigranten

DRONTEN • Wo 9 juni 2021 | 18:30 • Woensdag 9 juni 2021 | 18:30

Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten maakt zich zorgen over het uitblijven van coronavaccinaties voor arbeidsmigranten. Hij heeft het ministerie van Volksgezondheid hierover een brief gestuurd.

Lang niet alle arbeidsmigranten zijn opgenomen in de Basisregistratie Personen (BRP), en worden als gevolg daarvan niet opgeroepen voor een prik tegen corona. Gebben biedt het ministerie hulp aan om deze arbeidsmigranten in Dronten toch te kunnen bereiken.

Volgens Gebben hebben veel arbeidsmigranten een cruciaal beroep, wonen en werken zij dicht op elkaar en worden ze vaak samen vervoerd. Daarom acht de burgemeester ze extra kwetsbaar voor corona en vindt hij het belangrijk dat alle arbeidsmigranten een vaccin kunnen krijgen.

GGD Flevoland liet eerder al weten dat er vanuit het RIVM en het ministerie nog geen opdracht is gegeven om arbeidsmigranten in te enten, en dat er landelijk nog over wordt nagedacht. .

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel