Cannabisteler vestigt zich op industrieterrein

LELYSTAD • Do 10 juni 2021 | 9:39 • Donderdag 10 juni 2021 | 9:39

Op industrieterrein Oostervaart in Lelystad is sinds deze maand een cannabisteler actief die legaal wiet teelt. De teler is uitgekozen samen met negen andere telers in het land, die meewerken aan een landelijk experiment. Dat heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten.

De teler is sinds begin deze maand gestart met de voorbereidingen. Uiteindelijk zal de ondernemer wiet kweken en verkopen aan de 79 deelnemende coffeeshops in tien gemeenten.

De teler meldde zich begin dit jaar bij het ministerie om het bedrijf in Lelystad te mogen vestigen. Daarop heeft de gemeente onderzoek gedaan naar eventuele gevolgen voor de buurt en de veiligheid in de gemeente als de teler zich zou vestigen op het industrieterrein. Daarin werd onder meer aandacht besteed aan cameratoezicht en toegangscontrole. De gemeente heeft daarover een positief advies gegeven aan het ministerie.

Vorig jaar is besloten dat er een proef met legale wietteelt komt in tien gemeenten. Almere werkt ook mee aan deze proef. De overheid wil daarmee het probleem oplossen dat het verkopen van cannabis door coffeeshops toegestaan is, maar de inkoop verboden is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel