Zelfbedieningsrestaurants hopen snel open te kunnen; 'Dit is balen'

ALMERE • Do 10 juni 2021 | 21:40 • Donderdag 10 juni 2021 | 21:40

Flevolandse zelfbedieningsrestaurants hopen snel weer open te kunnen. Horeca is al enige tijd open, maar dit type restaurants nog niet. Dat komt omdat gasten aan hun tafel moeten blijven zitten en zelfbediening dus nog niet is toegestaan. Ook restaurant Breed in Almere Buiten moet de deuren voorlopig nog gesloten houden.

Bij eigenaar Anni Zhou van restaurant Breed ging de vlag uit toen ze hoorde dat de horeca weer open mocht. Maar die blijdschap was van korte duur. "De opening geldt niet voor zelfbediening", zegt Zhou. "Dat was wel even flink balen."

Bij Breed komt er geen ober met het bestelde eten aan tafel. Bij zelfbediening stellen de gasten zelf hun diner samen bij de verschillende buffetten. Daar staan de koks gerechten te bereiden en klanten kunnen die dan daar pakken. "Dat betekent dat de gasten in beweging zijn en niet stilzitten aan een tafel." Zhou denkt dat dat de reden is voor de overheid om de openstelling van zelfbedieningsrestaurants nog even uit te stellen.

Het restaurant heeft overwogen de formule aan te passen en tijdelijk over te stappen naar bediening, maar dat bleek niet haalbaar. "Het is heel moeilijk nu om personeel te krijgen. En het zou voor ons betekenen dat we opeens heel anders moeten gaan werken", zegt Zhou.

Breed heeft besloten te wachten tot ook zij weer gasten mogen ontvangen. "We hopen op juli. En dan gaan we vlammen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel