Campagne moet vaccinatiebereidheid vergroten

ALMERE • Do 10 juni 2021 | 22:40 • Donderdag 10 juni 2021 | 22:40

Almere gaat verschillende stappen ondernemen om de vaccinatiebereidheid in de stad te vergroten. Dat zegt wethouder Jan Hoek na vragen van de lokale VVD. Die partij wilde weten of er extra aandacht komt voor de vaccinatiebereidheid van Almeerders met een migratie-achtergrond.

Uit onderzoek van Nieuwsuur bleek namelijk dat die bereidheid laag is. Omdat Almere relatief veel inwoners heeft met een migratieachtergrond, wil de lokale VVD weten of het college actie onderneemt om die groep beter te informeren.

In Almere heeft bijna de helft van de inwoners een migratieachtergrond. Als de vaccinatiebereidheid niet groot is, dan is de groepsimmuniteit straks misschien niet groot genoeg, vreest de VVD.

Maatregelen
Hoek zegt dat Almere maatregelen gaat treffen om de vaccinatiebereidheid in de hele stad groter te maken. Daarbij wordt ook ingezet op de bereidheid onder inwoners met een buitenlandse afkomst.

Een middel om te zorgen dat meer Almeerders zich laten vaccineren is de inzet van gebiedsmanagers. Die kunnen inwoners vaak ook in een andere taal aanspreken. Daarnaast komt er een brede campagne in de stad, in samenwerking met onder meer de GGD. De bedoeling is dat zo mythes rond het vaccineren ontkracht worden.

Cijfers over vaccinatiebereidheid
Hoek antwoordde op de vragen van de VVD verder dat er geen specifieke cijfers zijn over de vaccinatiebereidheid onder Almeerders met een migratieachtergrond. Wel wordt de vaccinatiebereidheid onder Almeerders in het algemeen onderzocht. Zodra die informatie bekend is, wordt die gedeeld met de raad. Volgens Hoek hebben inmiddels 45.000 Almeerders een prik gehad. Dat aantal kan hoger zijn, omdat in die cijfers alleen Almeerders zijn meegenomen die in hun eigen stad een vaccinatie hebben gekregen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel