Vaccinatiestraten open voor inhaal-stempel in gele boekje

FLEVOLAND • Vr 11 juni 2021 | 12:31 • Vrijdag 11 juni 2021 | 12:31

Vanaf komende maandag kunnen mensen die gevaccineerd zijn door de GGD en nog geen stempel in hun gele boekje hebben, deze alsnog laten zetten bij de Flevolandse vaccinatiestraten. Het boekje wordt door sommige landen zoals Duitsland en Oostenrijk geaccepteerd als bewijs van vaccinatie. Reizigers hoeven zich dan niet te laten testen als ze naar die landen gaan.

Zonder afspraak kan iedereen tijdens de openingstijden van de Flevolandse vaccinatiestraten terecht. Mensen moeten zelf het batchnummer en de productnaam van hun vaccinatie in het boekje opschrijven. De GGD zet er dan een stempel bij.

GGD Flevoland waarschuwt wel dat het soms druk kan zijn. ''Wij vragen om uw begrip wanneer u langer moet wachten voor het bijschrijven van uw vaccinatie of wanneer wij u in uitzonderlijke gevallen vragen om op een later tijdstip terug te komen. Wij zetten momenteel 30.000 vaccinaties per week, waardoor het erg druk kan zijn op de locaties. U zult begrijpen dat het vaccinatieproces voorrang heeft.''

Mensen die niet door de GGD zijn geprikt kunnen ook geen stempel bij de GGD halen. Als ze bij een huisarts gevaccineerd zijn moeten ze daar hun registratie in het gele boekje laten doen. Mensen die hun prik in het ziekenhuis hebben gehad kunnen daar terecht voor een stempel in het gele boekje.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel