Anderhalf jaar cel voor witwassen 850.000 euro en wapenbezit

ALMERE • Za 12 juni 2021 | 12:03 • Zaterdag 12 juni 2021 | 12:03

Een 29-jarige Almeerder is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor het witwassen van ruim 850.000 euro en verboden wapenbezit. Van de celstraf is een half jaar voorwaardelijk. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald. Een 27-jarige medeverdachte werd vrijgesproken.

De politie reed de Almeerder en zijn metgezel op 4 maart bij een tankstation langs de A10 bij Duivendrecht klem. Ze waren getipt dat een auto met een Belgisch kenteken een groot geldbedrag had opgehaald in Amsterdam-Oost. Op de achterbank trof de politie drie tassen aan met bundels geld, voornamelijk biljetten van 20 en 50 euro. In totaal ging het om 850.980 euro.

Wiet voor coffeeshops
De Almeerder dacht dat hij wiet voor coffeeshops vervoerde, maar volgens de rechtbank had hij zelf een risico genomen door een dubieuze klus te accepteren. Volgens de verdachte had een onbekende man de tassen op een vooraf afgesproken plek op de achterbank gelegd. Uit de hoogte van het bedrag en de wijze van verpakking en transport concludeerden de rechters dat het geld wel crimineel moest zijn. Na zijn aanhouding vond de politie ook nog een vuurwapen en patroonhouder in zijn slaapkamer.

Drie jaar cel geëist
Tegen de Almeerder was drie jaar celstraf geëist. De 27-jarige medeverdachte werd vrijgesproken van het witwassen, omdat er in het dossier onvoldoende bewijs was voor zijn betrokkenheid. De Almeerder verklaarde dat zijn metgezel van niets wist. De man zou na hun vertrek uit Almere direct in de auto in slaap zijn gevallen en pas kort voordat ze klem werden gereden weer wakker zijn geworden. Tegen de man was 28 maanden gevangenisstraf geëist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel