Einde aan soap om KPN-mast de Punter: mast blijft in de wijk

LELYSTAD • Ma 14 juni 2021 | 22:23 • Maandag 14 juni 2021 | 22:23

De omstreden KPN-mast in de Lelystadse wijk Punter mag daar blijven staan. Dat heeft de rechter besloten. De bezwaren van een groep omwonenden zijn daarmee afgewezen.

De Lelystedelingen werden drie jaar geleden niet ingelicht over de komst van de mast. De vergunning werd direct verleend toen KPN een aanvraag deed. Omwonenden stelden dat uit de publicatie van de vergunning op de gemeentepagina niet op te maken was dat het om een grote telecommast ging. De locatie was bovendien alleen aangeduid met een kadastrale aanduiding. Er stond geen adres bij.

De omwonenden stapten naar de rechter. Die oordeelde dat de gemeente naar de bezwaren van de bewoners moest kijken. In de tussentijd mocht de mast wel blijven staan. De welstandscommissie heeft overigens een negatief advies voor de plaatsing van de mast gegeven, maar de gemeente mocht dat naast zich neerleggen.

De rechter heeft de afgelopen periode de bezwaren van omwonenden en de argumenten van de gemeente tegen elkaar afgewogen. De gemeente stelde in de rechtbank onder meer dat de mast belangrijk is voor het waarborgen van een goed telecommunicatienetwerk in de Punter en omliggende wijken. Omwonenden vinden dat de antenne ook wel op een gebouw had kunnen komen. Maar volgens KPN zijn er in de buurt geen gebouwen die hoog genoeg zijn. Een hoge mast in Punter is daarom de beste plek. De rechter was het met de gemeente eens dat het algemeen belang in dit geval zwaarder weegt dan de bezwaren van omwonenden.

Het is nog niet bekend of de omwonenden doorprocederen bij de Raad van State.

In dit bericht stond eerder dat de mast op een andere plek zou worden neergezet. Dit is niet het geval. De mast blijft op de huidige plek staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel