Urker ondernemers pleiten voor veel meer woningbouw

URK • Di 15 juni 2021 | 11:29 • Dinsdag 15 juni 2021 | 11:29

De gemeente Urk heeft te weinig bouwambitie in de Woonvisie. Dat zegt de Urker ondernemer Meindert Kramer, namens enkele andere ondernemers in het dorp. Gemiddeld komen er de komende jaren 107 woningen per jaar bij, en dat is veel te weinig, stelt hij.

De woningmarkt op Urk staat, net als in de rest van Nederland, flink onder druk. Er zijn te weinig woningen voor starters, de prijzen blijven stijgen en het aantal inwoners stijgt snel. Kramer en mede-ondernemers Lub Post en Klaas Post begrijpen niet waarom de gemeente niet veel meer woningen bouwt. De plannen voor de Zeeheldenbuurt zijn niet afdoende, vindt hij.

De gemeente is in de Woonvisie uitgegaan van verkeerde cijfers, vermoedt hij. "Uit cijfers van de gemeente zelf blijkt dat nu 800 Urker huishoudens in Noordoostpolder wonen. Veel daarvan willen terug naar Urk, maar ze worden niet meegeteld bij de woningbehoefte", zegt Kamer. "Ook willen
jongeren graag op Urk blijven wonen. Je kunt als gegeven zien dat iedereen weggaat, maar je kunt ook kijken wat er achter zit."

De raadscommissie van Urk praat dinsdagavond over de Woonvisie. Kramer zal daar inspreken in de hoop dat de bouwproductie snel kan worden verhoogd. Ook wordt dan besproken hoe het staat met de problemen met de aanbesteding van het warmtenet in de Zeeheldenbuurt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel