Ook 16-jarige Kayleigh hoort eindelijk examenuitslag: "Ik ben echt heel blij!"

DRONTEN • Wo 16 juni 2021 | 17:36 • Woensdag 16 juni 2021 | 17:36

Ruim 40.000 leerlingen van het vmbo-kader en vmbo-basis hebben woensdag de uitslag van hun eindexamen gekregen. Bijna een week later dan alle andere leerlingen van het middelbaar onderwijs die examen deden.

Zo ook de 16-jarige Kayleigh van Deuveren uit Dronten. Zij heeft de richting Zorg & Welzijn gedaan op scholengemeenschap De Rietlanden in Lelystad. Om 12:45 uur kreeg ze te horen dat ze geslaagd is. Kayleigh: "Ik ben echt heel blij! Ik was echt bang en zenuwachtig."

Het goede nieuws kreeg ze via beeldbellen te horen van haar mentor Sandy Vreeswijk. "We zijn blij dat we de uitslag kunnen melden, ze hebben heel lang gewacht." Door een extra tijdvak bij havo en vwo werden die uitslagen vervroegd naar 10 juni. Die voor vmbo-basis en -kader bleven staan op 16 juni.

Kayleigh baalde ervan dat ze de uitslag zo laat kreeg. "Ik hoorde van veel vrienden dat ze geslaagd waren. Jammer dat ik vandaag pas de uitslag had." Kayleigh gaat na de zomer een vervolgopleiding in de zorg doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel