Stuitergras om kinderen in beweging te krijgen

URK • Do 17 juni 2021 | 12:45 • Donderdag 17 juni 2021 | 12:45

Het lijkt een doodgewoon grasveld. Maar als je wat dichterbij komt dan blijken er 27 trampolines in verstopt te zitten. In het Julianaplantsoen bij de Clausstraat op Urk is een speelplek met stuitergras geopend.

Het gras is nog niet helemaal opgekomen door de droogte, maar volgens wethouder Freek Brouwer is het de bedoeling dat het een groene vlakte wordt. Doordat op de trampolines kunstgras zit zullen ze helemaal opgaan in de omgeving.

De wethouder opende het stuitergras donderdagmorgen. Hij is trots: "Het is de grootste van Europa, echt bijzonder dus. We willen onze kinderen graag in beweging krijgen."

Complete schoolklas
Ook al is het de grootste van Europa, het is nu ook weer niet een gigantisch veld. De wethouder is het daar niet mee eens: "Er zitten 27 trampolines in, dus je kunt met een complete schoolklas terecht!"

Ondanks het warme weer wordt er al volop gesprongen door de Urker jeugd. De trampolines hadden wat de kinderen betreft wel iets groter mogen zijn omdat je er niet echt trucjes op kan doen. "Maar je kan wel leuk van de een naar de ander springen", volgens een jongen die ze aan het uitproberen is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel