Waterloopbos finalist voor Europese tuinaward

MARKNESSE • Do 17 juni 2021 | 15:57 • Donderdag 17 juni 2021 | 15:57

Het Waterloopbos in Marknesse is geselecteerd als finalist van de European Garden Awards. Deze prijs is in het leven geroepen om tuinen en organisaties die een inspiratie vormen of rolmodel zijn voor andere projecten op de kaart te zetten. Andere finalisten zijn projecten in Duitsland en Portugal.

Het bos is geselecteerd vanwege het Deltawerk. Het 240 meter lange kunstwerk bij de entree van het bos is een ode aan de honderden onderzoeken die hier in de vorige eeuw zijn uitgevoerd. De jury is enthousiast over de combinatie van natuur, de restanten van de waterwerken en de geschiedenis die zo weer zichtbaar wordt gemaakt.

Gebiedsmanager Philip Makkink van Natuurmonumenten is erg blij. ''Deze prijs geeft aan dat ook over de grens onze inspanningen om het unieke Waterloopbos te behouden worden gewaardeerd.''

De uitreiking vindt 10 september plaats in Duitsland. De tuinprijs is sinds 2010 aan bijna 100 parken, tuinen en organisaties in Europa uitgereikt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel