Proef met nieuwe watertaxi tussen Zeewolde en Harderwijk

ZEEWOLDE • Do 17 juni 2021 | 17:17 • Donderdag 17 juni 2021 | 17:17

Een watertaxi vaart deze zomer van de haven van Zeewolde naar de boulevard van Harderwijk. De proef duurt twee maanden en daarna beslist de gemeente of er een permanente waterverbinding moet komen.

De vaarverbinding komt naast de al bestaande vaarroute van de pont Flegel tussen Zeewolde en Strand Horst, bij Ermelo. "Wat we hebben gezien, en wat onderzoek ook heeft aangetoond, is dat voor mensen die even snel naar Harderwijk willen en omgekeerd het een drempeltje was om over te steken naar Strand Horst", vertelt wethouder Ewout Suithoff van de gemeente Zeewolde. Hij kwam vorig jaar met het plan voor de verbinding.

De watertaxi Blue Amigo gaat acht keer per dag varen en er kunnen 70 passagiers mee. Het bedrijf dat de bestaande vaarverbinding naar Strand Horst verzorgt, gaat ook deze nieuwe route varen. "Voor ons een hele mooie kans om datgene wat we hier al doen tussen Zeewolde en Horst uit te bouwen naar Harderwijk", vertelt Gerbrand Schutten van Blue Amigo. "Om zodoende een klein netwerk te doen ontstaan."

Voor de pilot is 65.000 euro beschikbaar gesteld door de gemeenten Zeewolde, Harderwijk en Ermelo, de provincies Flevoland en Gelderland en de Coöperatie Gastvrije Randmeren. Volgend jaar zal Blue Amigo het zonder subsidie moeten doen als het bedrijf door wil gaan met de vaarroute.

"In de eerste plaats wil je een trend zien voor de pilotperiode", vertelt Schutten. "We hebben nu met elkaar afgesproken dat we gaan streven naar rondom de 17.000 reizigers over deze twee maanden. Als daar een groeitrend in zit die verder oploopt dan gaan we met elkaar om tafel om te kijken of er op termijn een kostendekkende operatie kan ontstaan. Dan verwacht ik dat we naar de ongeveer 30.000 reizigers toe moeten groeien in 2 maanden tijd."

Dit is nieuws van de Lokale Omroep van Zeewolde, gemaakt door Maarten Groeneweg. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep van Zeewolde werken het komende jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel