Zeewolde onderzoekt nieuwe woningbouwlocaties

ZEEWOLDE • Vr 18 juni 2021 | 9:40 • Vrijdag 18 juni 2021 | 9:40

De gemeente Zeewolde onderzoekt nieuwe woningbouwlocaties in en buiten het dorp. Zo wordt er gekeken naar Harderhaven en wordt bouwen in het bos Horsterwold onderzocht.

Er wordt gekeken naar de voor- en nadelen van negen uitbreidingslocaties, staat in de onlangs verschenen voorlopige omgevingsvisie. "Wat we doen is bijvoorbeeld kijken naar milieu, hoe zit het met natuur, hoe is de verbinding met de kern. Hoe zit ontsluiting in elkaar en infrastructuur", vertelt wethouder Winnie Prins.

Bouwen in het Horsterwold ligt gevoelig. Eerdere plannen kwamen niet door de gemeenteraad. Een tweede kern van Zeewolde staat in Oosterwold gepland, tegen de grens van de gemeente Almere.

De locaties rondom Zeewolde waar naar wordt gekeken:

Het onderzoek naar de bouwlocaties is gestart omdat in het coalitieakkoord is afgesproken om Zeewolde organisch door te laten groeien. Volgens wethouder Prins is het belangrijk om jongeren een kans op een woning te geven: "We zien dat jongeren die vroeger Zeewolde uit gingen, omdat ze weinig binding hadden, nu hier zijn opgegroeid. Of ze blijven hier of ze komen terug vanuit hun studieplaatsen. Daar willen we toch ook graag voor bouwen. En die willen ook in deze kern wonen. Die zien we niet zo snel naar Oosterwold vertrekken."

Het is de verwachting dat het onderzoek in september is afgerond. Daarna moet de gemeenteraad besluiten waar er gebouwd gaat worden. De uitkomsten worden meegenomen in de definitieve omgevingsvisie.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep van Zeewolde, gemaakt door Maarten Groeneweg. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep van Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel