E-books erg populair tijdens lockdown

FLEVOLAND • Za 19 juni 2021 | 18:03 • Zaterdag 19 juni 2021 | 18:03

De FlevoMeer Bibliotheken hebben vorig jaar tijdens de lockdown ruim de helft meer e-books uitgeleend dan in andere jaren. Ook luisterboeken waren in 2020 erg in trek. De bibliotheken in Biddinghuizen, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Swifterbant, Urk en Zeewolde hebben veel activiteiten ontwikkeld om de klanten toch van leesvoer te kunnen voorzien. Zo was er een Thuis-, vakantie- en afhaalbieb.

Dit werd gewaardeerd, zo blijkt uit een eigen onderzoek van de FlevoMeer Bibliotheken. 44 procent van de ondervraagden is (zeer) tevreden over de dienstverlening tijdens de sluitingsperiode. 38 procent geeft aan tijdens de lockdown geen gebruik van de diensten van de bibliotheek te hebben gemaakt.

Over de dienstverlening na heropening is 70 procent (zeer) tevreden. Leden zijn vooral te spreken over de goede communicatie, de klantvriendelijkheid en behulpzaamheid van de medewerkers en de duidelijke coronamaatregelen.

'De meeste mensen deugen' van Rutger Bregman was het meest gelezen e-book. Dit boek staat ook op nummer 1 bij de luisterboeken. Bij de luisterboeken waren verder kinderboeken erg populair. 'Geheim agent oma' van Manon Sikkel werd bijvoorbeeld veel geleend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel